Gülcemal Dizisi Deva (Melis Sezen) Kimdir?

    Fox Tv ekranlarında yayınlanan Gülcemal dizisi izleyiciler tarafından oldukça beğenilen televizyon dizilerinden biridir. Şüphesizki bunda en büyük pay dizinin oyuncularındadır. Özellikle dizide Deva karakterini canlandıran Melis Sezen'in oyunculuğu izleyiciler tarafından beğeni toplamaktadır. Bundan dolayı Deva karakterini kimin canlandırdığı, daha önce hangi dizilerde oynadığı, sevgilisi olup olmadığı izleyiciler tarafından merak edilmektedir. Bu yazımızda sizlere dizide Deva karakterine hayat veren Melis Sezen'in biyografisini aktarmaya çalışacağız.


    2 Ocak 1997'de Silivri'de doğan Sezen, eğitimine Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi'nde devam etti. Sezen'in babası Arnavut kökenli, Makedonya göçmeni; annesi ise Selanik, Yunanistan göçmenidir. Ailesi ticaretle uğraşmaktadır. Sezen, bir röportajında ailesinin tiyatroya olan ilgisini desteklediğini belirtmiş ve annesinin kendisini Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yazdırdığını anlatmıştır. Drama eğitimine 12 yaşında başlayan Sezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı. Ali Solmaz Tiyatrosu'nda oynadığı Cümbüş-ü Hospital adlı oyunda da yer aldı. Sezen, eğitimine devam ederek Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümünden mezun oldu.

    2016-2017 yıllarında Hayat Bazen Tatlıdır dizisiyle televizyonda boy gösteren Sezen, 2017-2018 yıllarında Siyah İnci dizisinde "Ebru" karakterine hayat verdi. 2018'de sinemaya bağımsız filmlerle adım atan Sezen, Dünya Hali ve Tilki Yuvası adlı filmlerde rol aldı. İlk büyük rolünü Bizim İçin Şampiyon filmiyle yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş'ın gerçek hikayesini anlatan yapımda üstlendi. 2019'da Leke dizisinde "Yasemin" karakteriyle başrol oynadı. Ardından Sevgili Geçmiş dizisinde de başrol olan "Deren" karakterini canlandırdı. Mucize 2: Aşk filminde de "Beren" karakterine hayat verdi.

    2019 yılında Sezen, IMDb Starmetre listesinde ilk 100'e girmeyi başardı. 2020'de Ya İstiklal Ya Ölüm mini dizisinde "Nazan" karakterini canlandırdı. Kovala adlı sinema filmiyle de son olarak rol aldı, ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle film ertelendi. 2020'den itibaren Kanal D'de yayınlanan Sadakatsiz dizisinde başrol karakterlerden biri oldu. 2021'de Netflix'te yayınlanan Fatma dizisinde "Hayat Kadını" karakterini canlandırdı ve Turkcell reklam filminde Barış Arduç ile başrolü paylaştı. Aynı yıl, 47. Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yıldızı Parlayanlar" ödülünü kazandı.

    Melis Sezen'in hayatı genel olarak bu şekildedir. Bu biyografiyi hazırlarken Melis Sezen'in hayatına ilişkin Wikipedia sayfasından yararlanılmıştır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski