Dönence Dizisi Gece (Sümeyye Aydoğan) Kimdir?

    Yaz sezonu dizilerinden biri olan Dönence dizisi Kanal D ekranlarında izleyicileri ile buluşuyor. Dizi henüz ekranlarda yayınlanmaya yeni başlamış olsa da dizideki karakterleri canlandıran kişiler izleyiciler tarafından oldukça merak ediliyor. Bu yazımızda da izleyicilerin merak ettiği karakterlerin başında gelen Gece karakterini canlandıran Sümeyye Aydoğan'ın biyografisini sizlere aktarmaya çalışacağız.

Dönence dizisinde Gece karakterini Sümeyye Aydoğan canlandırmaktadır.

    Aydın ve Edirneli olan ailesi aslen Arnavut kökenlidir. 2 Nisan 1999 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 2020 yılında Aile Hükümeti filmiyle ilk sinema deneyimini, 2021 yılında Kahraman Babam dizisinde ilk dizi deneyimini yaşadı. Sonrasında Sadakatsiz dizisinde Ceren karakterini ve aynı yıl içinde Geçen Yaz filminde Oya karakterini canlandırdı. 2022 yılında ise ilk kez başrolde yer aldığı Duy Beni dizisinde Melisa Gerçek karakterine hayat verdi. Duy Beni dizisinden sonra, 2023 yılında FOX'ta yayınlanan Taçsız Prenses dizisinde İsmail Hacıoğlu'nun partneri olarak Yağmur Elem karakterini canlandırdı. Sezon finalinde diziden ayrıldı. Ardından, Kanal D'de yayınlanacak olan Dönence dizisinin kadrosuna katıldı. 2023 yılında 13 bölüm olarak yayınlanan Akif dizisinde rol aldı. Aynı yılın Ağustos ayında yayınlanacak olan Magarsus dizisinde Damla karakterini canlandıracak. Yakında Hatıran Yeter filminde rol alacak. Magarsus dizisinde Damla karakterini, Hatıran Yeter filminde ise Leyla karakterini canlandıracaktır.

    Güzel oyuncunun Dönence dizisinde canlandırdığı Gece karakterinin hikayesine bakacak olursak; 19 yaşındaki Gece'nin en büyük hayali, sevgilisi Miro ile birlikte besteledikleri şarkıları kitlelere ulaştırmaktır. Ama tüm hayatı boyunca yaptığı gibi yine kız kardeşi için hayallerini ertelemek zorunda kalır. Ailesinin kardeşine daha sakin ve huzurlu bir ortam sağlama isteği üzerine onlarla birlikte kendisini bir anda İzmir/Foça’ya taşınmış bulur. Dizide de Gece'nin Foça'da başına gelecekleri izliyoruz. 

    Dönence dizisinin güzel oyuncusu Sümeyye Aydoğan'ın biyografisi genel olarak bu şekildedir. Bu yazımızı hazırlarken Sümeyye Aydoğan'ın Wikipedia'da yer alan biyografisinden yararlanılmıştır. 

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski